Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HAVAINTOJA IHMISENÄ OLEMISESTA

 

ALKUSANAT

Kahdella jalalla pystyasennossa kävelevää kummallisen näköistä olentoa sanotaan ihmiseksi. Kahdella jalalla käveleviä eläimiä on vain vähän. Mieleen tulee pystyssä vaappuva pingviini ja siitä taas kaikki muutkin oikeastaan enemmän vaaka-asennossa kekottavat linnut, silloin kun ne eivät lennä ilmassa tai loikoile pesissään tai nuoku puunoksilla. Niillä on untuvia, höyheniä ja sulkia. Ne ovat lintujen karvoja. Ihmisen lisäksi lähes karvattomia ja kahdella jalalla pystyasennossa käveleviä eläimiä ei tule mieleen yhtäkään. Jos joku keksii, kertokoon, mutta suomullisia, sulallisia, piikikkäitä, panssaroituja tai muuten päällystettyjä eläimiä ei lasketa mukaan! Kastemato kävisi muuten, mutta siltä puuttuvat jalat ja pystyasento.

Ihminen on lähes kauttaaltaan paljaan ihon peittämä ja ilman vaatteita suojaton kylmyydeltä ja monilta muilta ulkoisilta vaaratekijöiltä. Luonnontilaisena karvaisia saarekkeita löytyy useimmilta ihmisiltä päästä, torson alaosasta alaraajojen kiinnittymiskohtien välistä, torson yläosasta yläraajojen kiinnittymiskohtien alapinnoilta, silmien yläpuolelta sekä joillakin leuan ja suun ympäristöstä. Muuten karvaa on yleensä harvakseltaan, ja näkymää hallitsee paljas iho, ilman vaatteita. Ihminen on joutunut korvaamaan puuttuvat karvansa vaatteilla ja etsimään suojaa rakentamalla lämmitettäviä pesiä, joita se kutsuu taloiksi ja rakennuksiksi. Ihminen on ajan saatossa oppinut rakentamaan kaikenlaista ja lisäksi tekemään aika paljon muutakin.

Sanoinko jo, että hminen on kummallinen eläin muiden joukossa? Kerron tällä sivustolla ihmisestä, koska olen itsekin ihminen, enkä tiedä mielenkiintoisempaa aihetta juuri nyt. Ihminen on tiettävästi maapallon ainoa eläin, joka kykenee viestimään kirjoitussymboleilla. Jos sinä luet tätä, olen lähes täysin varma, että sinäkin olet ihminen – ellet sitten ole humanoidi, joka näyttää erehdyttävästi ihmiseltä. Siinä tapauksessa olet varmaankin tullut oppimaan ihmiskokemuksesta, joten tervetuloa olemaan ihmisiksi!

 

 

SEURAAVA SIVU


Julkaistu 9.11.2019

©2019 Tikrujellonan kotisivut - suntuubi.com